ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τα Πειραματικά Σχολεία για το έτος 2022-2023

Ενημερώνονται οι μαθητές, γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία της Πόλης μας (15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής) για τα εξής:

  • Από το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην πόλη μας Πειραματικό Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Σε όλη τη χώρα λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και από το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργούν 120. Λειτουργεί τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή/και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα ποιοτικό, αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο, με στόχο τη διάχυση των καλών πρακτικών σε όλα τα σχολεία της πόλης μας και γενικότερα σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Πειραματικό νηπιαγωγείο, στην Α τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, στην Α τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου και στην Α τάξη του Πειραματικού Λυκείου, έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση στον σύνδεσμο: https://www.iep.edu.gr/services/pps/ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κλήρωσης για την εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ως τις 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Σας γνωρίζουμε επιπλέον ότι:

α) Οι απόφοιτοι του 15ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ τάξη του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, εφόσον το επιθυμούν.

β) Οι απόφοιτοι του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ τάξη του 3ου Πειραματικού Λυκείου Κομοτηνής, εφόσον το επιθυμούν.

  • Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899
  • Πληροφορίες για τις προσφερόμενες θέσεις στην εισαγωγική τάξη κάθε Προτύπου ή Πειραματικού Σχολείου μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://depps.minedu.gov.gr/?p=10996
  • Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023
Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων
ΔΕΠΠΣ

Αιτήσεις εισαγωγής σε Πειραματικά σχολεία σχ. έτους 2022-23 Σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο, οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό Σχολείο που επιθυμούν.

Για να υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή στα Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) και στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) για το σχολικό έτος 2022-2023, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.iep.edu.gr/services/pps/

pdf Λήψη Συνημμένου93.63 KB16/03/2022, 08:56

Δελτίο Τύπου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης προκηρύσσει 1 θέση εποχικού προσωπικού (1 θέση ΔΕ Οδηγού σχολικού λεωφορείου) σύμφωνα με την Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2022 με αριθ. πρωτ. Φ. 16.1/1354/28_02_2022 (ΑΔΑ: 69ΗΚ46ΜΤΛΗ-Θ4Ψ), για Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων), που εδρεύει στην Περ. Ενότητα Ροδόπης .

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά από την επομένη μέρα της τελευταίας δημοσίευσης της Περίληψης της Ανακοίνωσης στον ημερήσιο τοπικό τύπο και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενων ημερολογιακά).

Συγκεκριμένα, οι δημοσιεύσεις θα γίνουν στις εφημερίδες «Χρόνος» την Τετάρτη 02/03/2022, «Παρατηρητής της Θράκης» την Τετάρτη 02/03/2022. Το δεκαήμερο προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αρχίζει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 έως και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Η αίτηση συμμετοχής που θα υποβληθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Δείτε την Ανακοίνωση- την Αίτηση- το Παράρτημα

zipΛήψη Συνημμένου1.56 MB01/03/2022, 07:05

 

Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Οι εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου (δείτε εδώ: http://dipe-new.rod.sch.gr/index.php/genikes-anakoinoseis/122-oria-sxoleion-gia-tis-eggrafes-tou-sxolikoy-etous-2022-2023) , μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τα όρια των Δημοτικών Σχολείων: http://dipe-new.rod.sch.gr/index.php/genikes-anakoinoseis/122-oria-sxoleion-gia-tis-eggrafes-tou-sxolikoy-etous-2022-2023)